POD LUPOM VOZAČI ALI I POLICAJCI: MUP nabavio NOVE RADARE, od sutra počinje POJAČANA KONTROLA!

Saobraćajna policija
Wikipedia

Kontrola brzine na putevima u Srbiji i Evropi biće pojačana naredne sedmice, a MUP se za tu priliku opremio novim radarskim uređajima i pratećom kompjuterskom opremom.

 

– Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji – rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Prema njegovim rečima, ti podaci biće ukršteni sa podacima o saobraćajnim nezgodama, kako bi se usmerio rad saobraćajne policije.

Arsov otkriva i to da će analizom preuzetih podataka moći da se utvrdi na kojoj lokaciji su policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni.

– U slučaju da utvrdimo da policijski službenici radarske uređaje nisu pravilno podesili, biće sankcionisani – naglasio je Arsov.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 odsto saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.

Arsov je najavio da će od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije biti organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila.

– U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila – naglasio je Arsov.