PODVIG BIVŠEG VOJNIKA: Trup starog aviona pretvorio u kamper (VIDEO)

Veteran američkih vazdušnih snaga Đino Luči vlasnik je neobičnog kampera kojeg je sam osmislio.

screenshot/youtube.com/Round Engine Aero

Luči je svoj kamper napravio od trupa aviona iz Drugog svjetskog rata, koji je proizveden 1943. godine. Kupio ga je 2019. godine te je na njemu radio godinu dana.

On je vlasnik kompanije Round Engine Aero koja spašava avione i daje im novu svrhu. O svom projektu je sanjao kao 12-godišnjak, a sada ga je napokon realizovao.

Reč je o avionu Douglas DC-3 Transport iz 1943. godine preimenovanog u R4D kada je dodeljen mornarici za potrebe transporta tokom Drugog svetskog rata. Kada je Luči završio svoj posao, trup aviona je postao kamper za vožnju.

Prethodno je avion oštetio tornado i vandali, tako da se nije mogao popraviti kako bi ponovo leteo. Ipak, njegova veličina je savršena za put. Cenu po kojoj ga je kupio, Luči nije otkrio, ali je kazao da je izdvojio sumu u vrednosti “polovnog automobila”.

U unutrašnjosti aviona/kampera su različiti delovi koji su inače bili deo nekadašnjih aviona među kojima je stari komunikacijski sistem, upravljač za kopilota i originalni intercom koji i dalje radi.

Luči je trup aviona postavio na šasiju starog dostavnog kamiona, koji pokreće veliki dizel motor. U unutrašnjosti kampera je spavaća soba ureađena na temu aviona i namenjena njegovom sinu. Tu je kuhinja i kupatilo sa elementima preuzetim od drugih aviona, a u donjem delu su dva kreveta i kada.