PONUDA O KOJOJ VREDI RAZMISLITI: Za STAROG DIZELAŠA poklanjaju i do 10 000 evra!

motor
pixabay.com

Audi je za kupce u Nemačkoj pripremio paket stimulativnih mera kako bi svoj stari dizelaš zamenili za neki od novih modela ove marke.

 

Vlasnici vozila sa starim dizel motorima, Euro 1 do Euro 4, koji se odluče za kupovinu Audija sa Euro 6 agregatom (po principu “staro za novo”) dobiti bonus između 3.000 i 10.000 evra, u zavisnosti od toga koji novi model žele da kupe.

Ova akcija, koju u potpunosti finansira Audi, za sada je dostupna samo kupcima u Nemačkoj i uklapa se u druge mere koje vlada te zemlje preduzima kako bi smanjila broj “prljavih” dizelaša na putevima. Osim za nove Audije, akcija važi i za neke korišćene automobile tog proizvođača, koji takođe zadovoljavaju Euro 6 norme.

Kupci koji se odluče za neki od ekološki prihvatljivijih modela, sa plug-in hibridnim ili pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG), dobiće bolju ponudi. Na primer, za najavljeni Audi A4 Avant g-tron i A5 Sportback g-tron bonus iznosi 9.500 evra.

Najnovija mera dolazi nakon sporazuma koji su sa nemačkom vladom postigli Audi, Volkswagen, BMW, Daimler i Opel, a kojim je predviđena brža zamena starih modela automobila novim, ekološki prihvatljivim.