PREVARIO KAMERU: Golub spasao vozača da ne plati kaznu za prekoračenje brzine (FOTO)

Vozač iz Nemačke neće platiti kaznu za prekoračenje brzine zahvaljujući neobičnom spletu okolnosti.

Kamera
Pixabay.com

Osoba koja je vozila stari Reno Tvingo u nemačkom gradu Firzenu izbegla je kaznu za prebrzu vožnju iako je kamera koja beleži prekoračenje dozvoljene brzine snimila automobil u prekršaju. Naime, u trenutku nastanka fotografije, ispred vozila je proleteo golub koji je zaklonio lice vozača, pa policija nije mogla da identifikuje osobu koja je upravljala Tvingom.

Za razliku od naših propisa, kojima je predviđeno da vlasnik automobila uhvaćenog u prekršaju pruži organima reda informaciju o tome ko je upravljao vozilom kada je prekoračena brzina, nemačka policija mora na osnovu fotografije da identifikuje vozača.

Tajanstveni vozač Tvinga tako je zahvaljujući svom “anđelu čuvaru” izbegao da plati kaznu od 105 evra koja mu je sledovala jer je na mestu gde je ograničenje 30 km/h vozio 54 na sat.

Lokalna policija postavila je fotografiju automobila i goluba na svoju Fejsbuk stranicu, uz šaljiv komentar da bi možda trebalo kazniti goluba jer se i on kretao brže nego što je dozvoljeno. Policajci se nadaju da će vozač Tvinga takođe videti fotografiju i da će izvući pouku kako bi sledeći put poštovao saobraćajne propise.