PROBLEMI: Nestašica delova za BMW

BMW
Wikipedia

roizvođač luksuznih automobila suočio s velikim problemom.

 

Nemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Nemačkoj, koja traje od petka, proširiti i na Kinu i Južnoafričku Republiku, pošto se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice delova za upravljačke sisteme, javlja agencija “Blumberg”.

“Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šenjangu i južnoafričkom Roslinu će verovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Nemačkoj biti delimično zatvorena”, izjavio je portparol kompanije Majkl Rebstok i dodao da će kompanija “u hodi” odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke delova.

Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-delova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin “Fokus”.

Rebstok kaže da je verovatna finansijska šteta “pod kontrolom”, ali se “još ne može kvantifikovati”, dodajući da su svi modeli automobila od serije 1 do serije 4 pogođeni.

“Radna grupa stalno radi na rešavanju problema”, rekao je Rebstok.

BMW ima dve fabrike u severoistočnom kineskom gradu Šenjangu sa lokalnim partnerom Brilijans Čajna Automotiv Holdings koji proizvodi više modela, uključujući sedane serije 3 i serije 5.loading...