Neki od banalnih postupaka vozača po pravilu se događaju u letnjem periodu i mogu vam upropastitei odmor, ali i zagorčati život tokom narednih nekoliko meseci.

 

1. Dolivanje pogrešnog goriva u vozilo.

2. Vožnja na rezervi može biti problem zbog čega se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tokom letnih meseci može dogoditi da kompjuter pogrešno izračunava preostalu količinu goriva u vozilu.

3. Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu.
Pregrevnje kvačila u dugim kolonama na uzbrdici, kočenje kvačilom umesto ručnom ili nožnom kočnicom, vuča priključnog vozila ili auto-prikolice može potpuno uništiti kvačilo.

4. Može se dogoditi da vozač ne zna koji broj da pozove u slučaju da mu je potrebna pomoć, niti broj telefona pa često pomoć na putu traži pozivajući 112 umesto broj1987.

5. Loša priprema priključnog vozila koje često bude pretovareno, za starim, lošim gumama koje lako pucaju. Česti su problemi sa osovinama ili ležajevima prikolica koje se neredovno servisiraju.

6. Korišćenje klima uređaja u našim vozilima tokom letnih dana neizbežna je stavka, ali se preporučuje umereno korišćenje zbog preopterećenja i kvarova na alternatoru kao i zbog neprestanog rada ventilatora.loading...