RAJ ZA SVE LJUBITELJE ČETVOROTOČKAŠA: Privatna kolekcija jednog šeika sadrži NAJLUKSUZNIJE I NAJREĐE AUTOMOBILE (VIDEO)

automobili
Print screen/You Tube

SBH Royal Auto Gallery u Abu Dabiju nezaobilazna je stanica za svakog istinskog ljubitelja sportskih četvorotočkaša koji posjeti ovaj grad.

 

Zaljubljenicima u automobile Abu Dabi je poznat po tematskom parku Ferrari World, ali se u njemu može videti i jedna od najbogatijih privatnih kolekcija supersportskih vozila na svetu.

Muzej “SBH Royal Auto Gallery” koji je dom 37 skupocenih i retkih sportskih modela u vlasništvu Šeika Sultana, deo je kompleksa u okviru koga se nalazi i privatna trkačka staza.

Ovde se na jednom mestu mogu videti najnoviji hiperautomobili kao što je Lamborghini Centenario, Ferrari LaFerrari Aperta ili Bugatti Chiron, ali i mnogi supersportski automobili starijih generacija, koji su veoma vredni i retki.

Među njima je i legendarni Mercedes CLK GTR Roadster, jedan od svega 5 takvih automobila na svetu, ali i Bugatti EB110, kojim je ovaj klasični auto-brend zakoračio u modernu eru 90-tih godina 20. veka. Ipak, najviše je Ferrarijevih modela, među kojima i čuveni F40, a tu je i nekoliko primeraka Bugattija Veyron.

Zaljubljenik u supersportske i luksuzne automobile, na Jutjubu poznat pod imenom Shmee, nije propustio priliku da nakon sajma automobila u Dubaiju, poseti i ovaj jedinstveni muzej u Abu Dabiju i da nam iz prve ruke prenese svoje utiske.