RECITE DOVIĐENJA KLJUČEVIMA OD AUTA: Znate li čime će se u budućnosti otključavati kola?

Ključevi
Pixabay.com

Sa ubrzanim razvojem telekomunikacionih i kompjuterskih tehnologija, samo je pitanje vremena kada će konvencionalni auto-ključ otići u istoriju, smatraju u bavarskom proizvođaču.

 

S obzirom na to da praktično svi vlasnici BMW automobila danas imaju smartfon kao i da je BMW razvio aplikaciju koja korisnicima omogućava da otključaju svoje vozilo, klasičan auto-ključ više nije neophodan.

Zaista, koliko je broj vozača BMW-a kojima je ključ danas potreban – zapitao se u razgovoru za Rojters na sajmu u Frankfurtu Ian Robertson, član odbora kompanije zadužen za prodaju vozila.

Robertson je kazao da kupci novih BMW automobila više ne stavljaju svoje ključeve u kontakt bravu, jer imaju funkciju beskontaktnog otključavanja i startovanja motora.

Oni ključeve više i ne vade iz džepova, pa zašto bi ih onda uopšte i nosili sa sobom – objašnjava Robertson i dodaje da kompanija razmatra mogućnost da u potpunosti ukine konvencionalne automobilske ključeve.

Naravno, BMW nije ni prvi ni jedni proizvođač automobila koji rezonuje na ovaj način – da navedemo samo primer Tesle i novog Modela 3 – već je to sasvim logičan pravac kojim se kreće auto-industrija.