REMEK-DELO MAJSTORA IZ BELORUSIJE: Od nepotrebnih delova napravio repliku Ferarija (VIDEO)

Belorus nije htio da baci delove sportskog kupea Ford Cougar, uključujući i 2,5 litarski V6 motor. Onda se setio zaboravljenog Ferarrijevog koncepta F250 i odlučio da napraviti repliku modela koji nikad nije ušao u serijsku proizvodnju.

printscreen/youtube.com/Onliner Autovideo

Sve se dešavalo spontano: Sergej iz mesta Berez, nedaleko od Bresta, u Bjelorusiji uz mnogo truda napravio je model koji je nazvao Izolda, jedinstveni automobil koji privlači pažnju na raznim izložbama.

A sve je počelo kada je ovom vojnom inženjeru završila služba u oružanim snagama Belorusije. U dvorištu svoje kuće otvorio je servis kada mu je došla žena u sportskom Ford Cougar-u sa pokvarenim motorom.

Vlasnica je našla novi motor koji je Sergej ugradio, a stari 2,5 litarski V6 (170 KS) bio je predviđen za otpad. Međutim, spretni Belorus uvidio je da se motor može osposobiti, čak i poslužiti kao baza za nastanak novog automobila – replike zaboravljenog Ferrarija F250.

Našao je okvir Ford Mondea, modificikovao ga i prekrio atraktivnom “keceljom” koristeći 3D štampač, građevinsku penu, staklena vlakna, fiberglas, epoksidnu smolu, dok su bočni retrovizori oblikovani od gline!

Čak četiri meseca potrošio je na dizajniranje i konstrukciju vrata u obliku galebovih krila koja se podižu uz pomoć gasnih amortizera. U unutrašnjosti se prepoznaju delovi Ford Cougar-a.

Iako je Sergej utrošio 20-ak hiljada dolara za svoj automobil, sada ga prodaje za tri puta manji iznos.

– Nažalost, trenutno mi je potreban novac – kaže razočarani Sergej.