SIPALI STE POGREŠNO GORIVO? Saveti stručnjaka pomažu da spasite automobil

Iskusni mehaničar odmah će utvrditi stanje motora.

Gorivo Benzin Pumpa
Pixabay.com

Možda iskusnim vozačima tema deluje kao suvišna, ali u današnje vreme izloženi smo stresu i raznoraznim spoljašnjim uticajima, koji nas mogu dekoncentrisati, pa postoji realna šansa da se i ovo dogodi.

Greška se pokrade u slučaju konfuzije, neiskustva i nepoznavanja vozila, a trebalo bi znati korisne savete da se šteta spreči, ili bar umanji.

Češći su slučajevi da benzin završi u dizel motorima, što je veći problem. Ako se nađete u nemiloj situaciji, evo šta bi trebalo učiniti.

Ne startujte motor

Ako shvatite grešku, nemojte uključivati mašinu! To će vas spasiti skupocenog servisa i zamene oštećenih delova. Postoji mogućnost da gorivo nije stiglo do sistema za ubrizgavanje.

Šteta je napravljena

Ukoliko ste već pokrenuli automobil, šteta je napravljena, ali bez obzira isključite motor. Ostaje vam da pozovete šlep-službi i prevezete četvorotočkaš do ovlašćenog servisera.

Popravka u servisu

Iskusni mehaničar odmah će utvrditi stanje motora i sistema za ubrizgavanje, da li je gorivo dospelo do dizni, ili se problem može rešiti pražnjenjem rezervoara.

Cena njegove usluge zavisiće i od toga, jeste li benzin sipali u dizelaša, ili obrnuto, prenosi portal Automobili.

Stručnjaci navode da će se novija vozila, verovatno, brže i lakše pokvariti, jer su osetljivija i sadrže elektroniku koja odmah zablokira.

Ekipa s YouTube kanala “FifthGear” potrudila se da posledice prikaže pred kamerama, što će pomoći ako ikada u životu napravite sličnu grešku.