SRBI MASOVNO VOZE U POGREŠNOM SMERU: BIZARNI RAZLOG izazvao haos na auto-putu (VIDEO)

Sve se može videti na saobraćajnicama u Srbiji, ali da više od deset vozila ide u kontra smeru i to na auto-putu prava je retkost i prava sreća da niko pritom nije nastradao. Upravo to se dogodilo u subotu na auto-putu "Miloš Veliki" kada je desetak neodgovornih vozača samoinicijativno krenulo da vozi u kontra smeru jer je tunel "Brančić" privremeno bio zatvoren zbog sudara.

Autoput
Dnevno.rs

Nadrelnu scenu ovekovečio jedan od aktera i postavio na Tviteru uz, na prvo slušanje, duhovit komentar o autoputu sa šest traka u Srbiji. Bilo je i takvih egzibicionista za volanom koji su u rikverc vozili zaostavnom trakom.

Inače, vožnja u kontra smeru na autoputu se smatra nasilničkom vožnjom i za to je predviđena kazna zatvora od 30 dana, novčana kazna od 160.000 dinara i uz to 19 kaznenih poena i jednogodišnja zabrana upravljanja vozilom.

Koliku su ovi vozači imali sreću “Blic” je saznao pošto je pozvao JP “Putevi Srbije” koje održava autoput “Miloš veliki”.

– U subotu je u tunelu “Brančić” došlo do sudara zbog čega je saobraćaj u tunelu privremeno zatvoren dok policija nije izvršila uviđaj. Građani moraju da znaju da je sudar u tunelu specifičan iz mnogo razloga, pre svega, zato što je reč o zatvorenom prostoru. Zbog toga se prilikom sudara tunel zatvara za saobraćaj i svi se evakuišu – objašnjavaju u JP “Putevi Srbije” za “Blic”.

Kako kažu, nije im jasno zbog čega su vozači okrenuli vozila na auto-putu i krenuli da voze u kontra smeru.

– Ne znamo zašto su to uradili pogotovo što na autoputu nije postavljena saobraćajna signalizacija pre tunela da je zaustavljen saobraćaj – u neverici su u ovom preduzeću.

U prevodu, prava je sreća da nije došlo do čeonog sudara vozača prilikom ove egzibicije vozača.