Citroen je kroz istoriju uvek bio originalan i avangardan, a kada su terenci u pitanju često i tvrdoglav.

Naravno, reč je o legendarnom Spačeku ili ili zvanično 2CV. Najpopularniji model iz tzv. A serije je potkraj 1950-ih bio jedan od dva putnička modela u Citroenovoj ponudi, pa i nije imao veliku konkurenciju u izboru za osnovu budućeg terenca. Svoju pouzdanost i robusnost ionako je već dokazao.

Konkretan primerak proizveden je 1965. godine, a verovatno kao i svih 694 proizvedenih, iza sebe ima zanimljivu priču. Svoj radni vek je započeo u Nigeriji, gde ga je koristio jedan britanski antropolog. Umesto tada uobičajenog Lend Rovera (Defender), Englez je izabrao malenog Citroena, a sve kako ga ne bi pomešali sa vladinim inspektorom.

Dve godine kasnije izbio je građanski rat, pa se vlasnik odlučio vratiti kući. Pritom nije hteo ostaviti svoj automobil već se uputio u pravu misiju. Ovim posebnim automobilom, odvezao se kući vozeći kroz više od 1.600 km saharske pustinje.

Godine 1969. Citroenom opet odlazi preko Sahare u Nigeriju, gde je ostao do 1980. godine. Automobil se konačno vraća u Veliku Britaniju, a 2012. godine je u potpunosti restauriran. Sada se nudi na aukciji, a početna cijena je čak 60.000 britanskih funti.

2CV Sahara je bio i ostao čudo neviđeno

Osim što se radi o pravom raritetu, ovaj automobil je poseban po mnogo čemu. Namenjen francuskim kolonijama, ovog Citroena je krasio pogon na sva četiri točka, za koji su bila zaslužna dva motora! I ne samo to, automobil je imao i dva menjača, a svaki motor je imao i svoj rezervoar goriva. Drugi motor je smešten pozadi.

U praksi je spaček išao na prednji pogon, a kada ste stigli do teškog terena samo okrenete drugi ključ i tako startujete drugi motor.

Ugradnja drugog motora uticala je i na prepoznatljiv dizajn Spačeka, a onaj najuočljiviji je smeštaj rezervnog točka na poklopac prednjeg motora. Sve u svemu, radi se o zaista fascinantnom automobilu, koji se kao i mnogo sličnih stvari pokazao tržišno apsolutno neisplativim.