Tužan prizor iz Zagreba: Ovako je slupan automobil vredan 15 miliona evra (VIDEO)

Pagani Zonda HP Barčeta je jedan od najređih automobila na svetu je tragično nastradao u udesu koji se dogodio u Zagrebu pre desetak dana.

Foto: Pixabay.com

Hiperautomobil bio je deo skupa koji je organizovao Superkar prema njihovoj Fejsbuk grupi, oni su “luksuzni servis koji pruža jedinstvena iskustva u svetu superautomobila najpronicljivijim kolekcionarima automobila”.

Na videu sudara u kom je pomenuti Pagani nastradao možemo videti Zonda model otvoren krova kako ide niz ulicu, praćen Apolo IE i Ferari SF90 modelom. Odjednom, Zondin zadnji deo počeo je da krivuda zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad svojim automobilom i udario u Ford Fiestu koja je išla prema njemu iz suprotnog smera.

Oba automobila su pretrpela oštećenja tokom incidenta. Čitava leva strana hiperautomobila je praktično uništena, pri čemu su zadnji levi točak i njegovo vešanje otkinuti. Leva strana hečbeka je takođe uništena, dok su aktivirani i vazdušni jastuci. Sreća u nesreći je što nijedan ni drugi vlasnik, niti njihovi saputnici nisu povređeni tokom udesa.