TUŽBA ZBOG “GILJOTINE”: Kupovinom terenca ostvario san, a jedan DODATAK mu je upropastio život! (VIDEO)

vrata
print screen/youtube.com/

Vlasnik BMW SUV-a X5 odlučio je da tuži renomiranog proizvođača automobila, posle nesreće u kojoj je izgubio prst.

 

Godving Boateng je po svaku cenu želeo da ima jedan model renomiranog proizvođača iz Bavarske, a među brojnim dodacima koje je naručio bio je i sistem za automatsko zaključavanje vrata. 

Taj sistem mu je  naneo tešku povredu, a potom i gubitak prsta.

Naime, senzor SCAD (Soft Closing Automatic Doors) sistema zatvaranja vrata aktivirao elektromotor i zatvorio vrata. Kako je Boateng ostavio ruku na nosaču, vrata su zahvatila njegov palac. Palac je bio zdrobljen i istrgnut, a Boateng je, iako u šoku, odmah uzeo ostatak prsta i otrčao u hitnu pomoć.

Nažalost, u bolnici su zaključili da je otkinuti prst toliko oštećen te da se neće moći prišiti.

Boateng je podneo tužbu protiv BMW-a, a u svojem obrazloženju njegov advokat ističe kako je BMW ugradio nesiguran sistem, koji nije dobro projektovan.

U tužbi naglašavaju da je BMW bio upoznat sa slučajevima neispravnog rada senzora, ali nije ništa preduzeo. Advokat pritom ne štedi reči pa BMW-ova vrata naziva giljotinom, piše “Njujork Post”.

Boateng je do sada bio na dve operacije, ali još uvek traje oporavak.

– Ponekad imam osećaj da mi netko nožem reže ruku. Bol je neizdrživa, za neverovati – izjavio je Boateng i naglasio da je dešnjak, pa mu nedostatak dela palca stvara veliki problem u svakodnevnom životu.loading...