UPOZORENJE SVIM VOZAČIMA: Na trenutak pogledao u telefon, a onda je nastao HOROR (VIDEO)

Svakodnevno viđamo vozače koji koriste mobilni telefon tokom vožnje, nesvesni da time dovode u opasnost sebe i druge učesnike u saobraćaju. Nadamo se da će neki od njih promeniti svoje loše navike nakon što odgledaju ovaj video.

printscreen/youtube.com/111 Aerial

Sudeći po opisu videa osobe koja je snimak postavila na društvene mreže, radi se o tipičnom primeru onoga što može da vam se dogodi kada ne pratite saobraćaj i ne gledate ispred sebe dok vozite. Vozače najčešće u tome ometa smartfon koji svojim brojnim funkcijama odvlači pažnju sa puta. Bilo da se radi o pisanju poruke, čitanju mejla ili nekoj drugoj aktivnosti – opasnost je ista.

U ovom slučaju vozač kamioneta nije na vreme primetio kolonu ispred, pa je doslovno “počistio” automobil ispred sebe. Zatim ga je i gurnuo napred, pa je auto ostao zdrobljen između dva kamioneta.

Iako u mnogim savremenim modelima automobila u ovakvim slučajevima pomaže sistem automatskog kočenja i zaustavljanja, posebno u okviru adaptivnog tempomata, to ne znači da ove tehnologije postoje kako bi vozač u vožnji radio bilo šta drugo što nema veze sa upravljanjem.