Vozače očekuju zimski uslovi i novi sneg: Posebna opasnost predstavlja JAK VETAR

sneg
dnevno.rs

Vremenske prilike koje će obeležiti naredne dane predstavljaju upozorenje i za vozače na putevima širom Srbije.

 

Snežne padavine i niske temperature još uvek su aktuelne, a prema informacijama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda našu zemlju još uvek ne očekuje prolepšanje.

Zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem i temperaturama koje će biti ispod nultog podeljka će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje.

Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Zimska služba JP “Putevi Srbije” neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi na čišćenju i uklanjanu snega sa kolovoza.

Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Na autoputevima i putevima i prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visoki nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.