Vozači će se OBRADOVATI: Više NEĆETE MORATI da plaćate kazne za parking i saobraćajne prekršaje

parking
pixabay.com

Stranica DoNotPay novi je hit na internetu i to s razlogom. Naime, na ovom mestu možete izbeći plaćanje kazne za saobraćajne prekršaje.

 

Ova usluga, koju je osmislio tinejdžer Džošua Brauder, korisniku omogućava da na najbolji način napiše žalbu na svoju kaznu. I to tako da se pismo žalbe se napiše samo od sebe, a na vama je samo da ga dostavite policiji.

– Od početka do kraja postupak traje svega nekoliko minuta, a rezultati su za sada iznenađujuće dobri. Od 250 hiljada ljudi koji su stranicu koristili, 160 thiljada ih se izvuklo od plaćanja kazne – kazao je kreator stranice.

Usluga radi na način da ljudima dozovljava ‘čavrljanje’ s robotom koji ih ispituje razna pitanja kako bi saznao gde je kazna ‘najtanja’. To uključuje pitanja poput: ”Je li saobraćajni znak bio dobro vidljiv?” ili ”Mislite li da je mesto za parkiranje bilo premalo?”.

Nakon što na pitanja odgovorite stranica će informacije iskoristiti kako bi sastavila najverovatniji razlog zašto bi nečija kazna bila nevažeća. Kada vam ispiše pismo žalbe, na vama je samo da ga dostavite policiji.

Ova usluga prvi put je bila dostupna u Londonu, ali je nakon toga postepeno uvedena i u druge gradove. Naravno, to nije jednostavan proces jer svaki grad ima drugačiji sistem kažnjavanja saobraćajnih prekršaja, piše Independent.

Iako aplikacija zaista može da bude od velike pomoći ljudima koji nemaju novca da plate advokata i ne znaju sami da satave pismo, a pritom misle da su kažnjeni bez razloga, svakako da može da dođe i do zloupotrebe.loading...