VOZAČI, OBRATITE PAŽNJU: Saobraćajci zbog ovog PROPUSTA masovno kažnjavaju

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu u toku akcije pojačane kontrole saobraćaja uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim informacionim sistemima danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica.

policija
Dnevno.rs/Petar Marković

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja, pišu “Novosti”.

Vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta.