VOZAČI, OPREZ KADA PRELAZITE GRANICU! Ako niste platili neku KAZNU, očekuje vas velika NEPRIJATNOST!

Batrovci
Beta

Ako ste zbog nekog prekršaja izbegavali pojavljivanje na sudu, postoji velika mogućnost da na granici budete zaustavljeni kada pokušate da izađete iz zemlje i da vas sprovedu u sud u mestu u kojem se sprovodi postupak, pišu Novosti.

 

Tajna je u tome što policija ima sve informacije, jer su podaci iz svih sudova u Srbiji umreženi u jedinstven sistem. Međutim, na granici mogu da budu privedeni samo oni protiv kojih sud raspiše opštu naredbu, na osnovu koje policija raspisuje poternicu, a do toga dolazi tek kada okrivljeni uporno izbegava svaki pokušaj policije da ga dovede u sud. Takođe, to onda ne važi samo za granicu, već i za, na primer, rutinsku kontrolu u saobraćaju.

Policija ima pravo da vas zadrži 24 sata u pritvoru ukoliko sudija nije dostupan ili nema dežurnog sudije.

Ono što je jako bitno je i to da morate biti pažljivi i ako ste platili kaznu neposredno pred putovanje. Ukoliko je to u pitanju, najbolje je da proverite da li je uplata proknjižena, a ako nije, možete da dostavite dokaz sudu da je kazna plaćena.

Troškovi transporta prilikom intervencije policije padaju na vas. A za sada nema informacija da li je neko zaista vraćen sa granice.