VOZAČI U SRBIJI POD LUPOM: Smanjite brzinu i na AUTOPUTU jer RAMPE postaju rigoroznije od RADARA!

rampa
Dnevno.rs

Merenje prosečne brzine vozila uveliko se odvija na naplatnim rampama u Srbiji, pa je svako prekoračenje brzine sada lako uočljivo.

 

Na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu, s tim što je novina da ovog puta na njoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom.

Suština je da će se na ovaj način meriti srednja brzina vožnje na autoputu, najavljeno je iz MUP-a, a policija će već na naplatnoj rampi prilikom plaćanja putarine imati informaciju za određeno vozilo, odnosno koja je bila njegova srednja brzina vožnje.

Kako su najavili iz Uprave saobraćajne policije, vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.

Ovu novinu, policija objašnjava Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je predvideo da može da bude kažnjen vozač ukoliko je prekoračio srednju brzinu kretanja na nekoj deonici, piše Blic.

To znači da kada neko na naplatnoj rampi bude plaćao putarinu, policija će dobijati informaciju za koje je vreme prešao određenu deonicu i kolika je bila njegova srednja brzina. Ako je bila veća od propisane, biće kažnjen, najavljuje policija.