VOZAČKA JE TUGA PREGOLEMA: Juče kupio, danas slupao auto od 300.000 DOLARA (FOTO)

Vozač je dobro - barem fizički...

Pixabay.com

Vozač iz Virdžinije, SAD, u petak je po prvi put seo u svoj auto vredan 300 hiljada dolara, da bi već u subotu – svojom krivicom – ostao bez njega nakon što je doživeo udes.

Na Fejsbuk stranici policije okruga Ferfaks, uz objavljenu fotografiju slupanog automobila, navodi se da je neimenovani vozač izgubio kontrolu nad McLarenom zbog prevelike brzine i da je vozilo pretpelo “totalnu štetu”.

Na sreću, vlasnik je prošao sa povredama koje nisu opasne po život, a policija je fotografiju podelila kao otrežnjujuće upozorenje vozačima da ne voze prebrzo.

Otkako je predstavljen na sajmu u Ženevi 2017, McLaren 720S privlači pažnju automobilskih entuzijasta širom sveta kao jedan od najbržih produkcijskih supersportskih automobila.

Za pogon je upotrebljen 4.0 twin-turbo V8, koji se nalazi iza sedišta i koji šalje snagu na zadnje točkove automobila. Proizvodi 720 ks i 770 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu McLaren 720S od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto manje od 3 sekunde. Pet sekundi kasnije, kazaljka je već na 200 km/h, dok je maksimalna brzina 341 km/h.

Kočenje je podjednako impresivno kao ubrzanje – za zaustavljanje od 200 do 0 km/h potrebno je svega 4,6 s ili 117 metara.