Zaboravio na ručnu kočnicu: Zbog propusta vozača kamionet završio u kanalu (VIDEO)

Jasna slika kako se ne treba parkirati na nizbrdici dolazi nam u vidu snimka nadzornih kamera iz porodične kuće u Brazilu. Nesrećna žrtva je službeni kamionet dostavljača.

Foto: screenshot/youtube.com/ViralHog

Svi znamo šta se dešava ako ostavimo automobil na nizbrdici, a da ga ne obezbedimo od nenamernog pokretanja – tj. aktiviranja parkirne kočnice ili stavljanja menjača u “parking” položaj. U tom slučaju postoji opasnost da se vozilo “otkotrlja” nizbrdo i nanese štetu ljudima i imovini, ali i sebi. Ovaj video snimak je možda najbolji dokaz za to.

Kao što video opisuje, slučaj se dogodio 19. ovog meseca u brazilskom gradu Uba. Jedan radnik, dostavljač i montažer nameštaja, došao je u kuću klijenta u kamionetu da obavi posao. Izašao je iz vozila, krenuo da istovaruje tovar, ali je onda njegov kamionet počeo da “klizi” ka dvorištu, piše Autonet.

I pored očajničkih napora da ga zaustavi, nesrećni radnik to nije uspeo, pa je kamion projurio kroz ogradu, preko puta i dalje u kanal – a sve zbog zaboravljene ručne kočnice.

Iako se ovakve nezgode verovatno dešavaju svakog dana u svetu, retko su uhvaćene u ovom kvalitetu iz više uglova, pa pogledajte ovu lekciju u videu iznad.