ZAKUCAO SE U POLICIJSKI AUTO: Vozač radio neverovatnu stvar, dok je Teslom upravljao autopilot (VIDEO)

Udes se dogodio u Severnoj Karolini u sredu, u kasnim večernjim satima, kada je Tesla Model S naleteo otpozadi na patrolni automobil koji je bio zaustavljen pored puta.

printscreen/youtube.com/CBS 17

U nezgodi, srećom, niko nije povređen, a dvojica policajaca su se u trenutku udesa nalazila pored patrolnog vozila i oborena su na zemlju od siline udara.

Vozač, Devainder Goli, je priznao da je u momentu sudara gledao film na smartfonu, dok je Teslom upravljao auto-pilot, iako američki proizvođač električnih automobila izričito zahteva da tokom aktivacije sistema autonomne vožnje osoba za volanom drži ruke u blizini upravljača i bude sve vreme fokusirana na put.

Lokalna policija je podnela prijavu protiv vozača po nekoliko osnova, a okružni šerif je izjavio za CBS 17 da vozači zloupotrebljavaju savremene sisteme asistencije, tako što umesto da budu usredsređeni na put, tokom aktivacije auto-pilota kucaju poruke na telefonu i rade slične stvari, oslanjajući se u potpunosti na to da će automobil sam da upravlja.

Inače, ovo nije prvi slučaj da jedan Tesla udari u policijsko vozilo dok je na auto-pilotu, a vozač ne obraća pažnju na put. Sličan incident se dogodio se u SAD u julu, kada je Model S udario otpozadi u policijsku SUV.