ŽRTVA SISTEMA: Stižu mu kazne za BRZU VOŽNJU, a njegov auto je sve vreme PARKIRAN! (VIDEO)

Kamionet
print screen/youtube.com/ WWLTV

Kamera je najpre snimila prekoračenje brzine jednog vozila na ulici u Nju Orleansu, ali je greškom zumirala tablicu parkiranog vozila. Tako je kazna za prebrzu vožnju stigla na pogrešnu adresu.

 

Saobraćajne kamere koje detektuju automobile čiji vozači ne poštuju ograničenje brzine, poslednjih godina prisutne su i na našim ulicama, dok su u mnogim zemljama sveta počele da se koriste znatno ranije. Ipak, ni tamo sistem nije savršen, pa se dešavaju bizarne greške prilikom identifikacije počinilaca prekršaja.

Takav je slučaj i sa spomenutom kamerom u Nju Orleansu, koja izaziva glavobolje Donaldu Šulcu, stanovniku ulice u kojoj je kamera postavljena. Šulcu je na kućnu adresu stigla kazna za prekoračenje brzine, sa uveličanom fotografijom tablice njegovog pik-ap vozila – koje je u momentu kada je prekršaj registrovan bilo parkirano uz trotoar.

S obzirom da se na preostale dve fotografije koje su priložene kao dokaz o prebrzoj vožnji vidi da je u pitanju drugo vozilo, koje je u trenutku fotografisanja prolazilo pored parkiranog pik-apa, Šulcu je policija uvažila reklamaciju i poništila kaznu.

To međutim ne rešava njegovu muku sa saobraćanom kamerom na duže staze, jer su mu, kako kaže, ovakve kazne greškom stizale i ranije. I svaki put je morao da ide u policiju da kako bi ih poništio.

Da apsurd bude veći, kazne sa dokaznim materijalom u vidu fotografija ne šalju se automatski na adresu prekršilaca, već ih prethodno pregledaju i odobravaju za slanje tehničari čiji je to posao.

Ipak, najnovija kazna koja je “greškom” stigla na adresu porodice Šulc, izazvala je sumnju da se u ovom slučaju možda i ne radi o slučajnom propustu, s obzirom da automobil koji je prekoračio brzinu pripada jednom policajcu iz Nju Orleansa.loading...