ZVER NA TOČKOVIMA: Novi Lamborghini je toliko moćan da je zabranjen na javnim putevima (VIDEO)

Novi super-automobil, poznat kao Essenza SCV12, njegovi vlasnici neće moći legalno da voze javnim putevima. Zbog toga, ako ga kupite, Lamborghini preporučuje da dozvolite kompaniji da ga čuva u posebnoj garaži u njenom sedištu u Italiji.

printscreen/youtube.com/Lamborghini

Vlasnici će imati pristup bezbednosnoj web kameri kako bi mogli da pogledaju automobil kad god požele. Ako žele da voze automobil, Lamborghini će organizovati njegov prevoz na skoro bilo koju trkačku stazu na svetu, a vlasnik će moći tamo da ga vozi, piše portal Manager.ba.

Lamborghini će takođe obezbediti profesionalnog vozača trkačkih automobila koji će vlasnika podučiti kako da postigne najveću brzinu i uživanje u svom super-automobilu sa pogonom na V12.

Kompanija će tokom cele godine biti domaćin nekoliko posebnih događaja, kako bi se vlasnici Essenze SCV12 okupili i uživali u svojim automobilima kao grupa.

Biće proizvedeno samo 40 automobila, a kupci su već potpisali ugovore za većinu njih, ali nekoliko je ostalo na raspolaganju, rekao je Lamborghinijev glavni inženjer Maurizio Reggiani.

Lamborghini nije objavio cenu za Essenza SCV12, ali Reggiani je rekao da će to biti cena slična ostalim modelima limitiranog izdanja, poput Lamborghinija Centenario i Sián, koji su prodavani za 1,9 miliona, odnosno više od 2 miliona dolara.

Essenza SCV12 ima najmoćniji V12 koji je firma ikad proizvela, 6,3-litarski motor je “prirodno aspiriran”, što znači da nema turbopunjače ili superpunjače, mehaničke uređaje koji pumpaju vazduh u motor da poveća snagu.

Uprkos tome, proizvodiće više od 818 konjskih snaga. Reggiani je rekao da mehanički kompresori vazduha ne bi pružili onu vrstu zvuka i performansi koju kupci očekuju od Lamborghinija.