DELUJE DOK VI SPAVATE: Napravljen uređaj koji uklanja neprijatan miris iz obuće!

Ukoliko imate problem s neugodnim mirisom obuće koji se posebno javlja tokom toplih letnjih dana, vašim problemima je došao kraj.

Adidas patike
Promo

Panasonic MS-DS100 je uređaj koji “napada” isovalerinsku kiselinu. Ona je prirodni uzrok neprijatnog mirisa stopala, a koji stvara jedna od miliona bakterija koje žive na ljudskom telu “Staphylococcus epidermidis”.

Uglavnom bezazlen patogen koji kolonizuje ljudsku kožu kako bi preživeo, a zajedno sa Staphylococcus epidermidisom uzrokuje miris znoja kada stupi u interakciju sa aminokiselinom poznatom kao leucin, koja se oslobađa kada se pojavi znoj na stopalima.

Uređaj MS-DS100 se stavlja u unutrašnjost obuće. Deluje pomoću jona koje u Panasonicu nazivaju “nanoe X”, elektrostatičnih atomiziranih vodenih čestica koje ispuštaju 4,8 biliona hidroksil (OH) radikala po sekundi. Oni reaguju sa hidrogenom (vodikom) u česticama koje uzrokuju neprijatan miris i neutralizuju ih.

Dovoljno je uključiti uređaj i staviti ga u obuću, nakon čega sledi širenje jona. Proces traje pet, odnosno sedam sati za “najuporniji miris”.

Prodaja uređaja počinje u Japanu 20. septembra, a cena zasad nije poznata.