“DOWNVOTE” I “DISLIKE”: Twitter uveo dugo iščekivane opcije, ali postoji JEDNA “CAKA” (FOTO)

Nove mogućnosti na Twitter-u...

pixabay.com

Twitter je uveo nove mogućnosti u obliku opcija “Downvote” i “Dislike”, što korisnicima omogućava da izraze svoje neslaganje ili nepoverenje prema određenom sadržaju.

Iako će korisnici uvođenjem novih funkcija moći da izraze i negativno mišljenje prema nečijoj objavi na Twitteru, ipak neće imati nikakav uvid u to koliko drugih korisnika deli njihovo mišljenje.

Ipak, postoji i “caka” – samo autor objave na Twitteru će moći da vidi statistiku u vezi sa brojem downvote i dislike opcija, koju je primio nakon objave.

Twitterova funkcija Downvote je “taster” koji bi korisnici trebalo da pronađu u donjem delu objave, uz lajkove, retweet, deljenje i opciju podešavanje označenu s tri tačke.

Autor objave može videti negativnu statistiku, ali zato drugi korisnici Twittera ne mogu da vide koliko je negativnih glasova dobio, čime se izbegava negativna konotacija same objave.

Šef Tesle i SpaceX-a Ilon Mask takođe je pokazao slaganje s uvođenjem navedenih opcija u odgovoru na Andersenovu objavu. Kratko i jasno, Mask je poručio jednom rečju – “Da”.