EPL PREDSTAVIO VELIKE NOVITETE: Na ovo se čekalo godinama, korisnici PRIJATNO IZNENAĐENI

Epl je objavio danas da uvodi novi striming servis, Epl TV Plus, koji će imati originalne serije i filmove i mogao bi da konkuriše Netfliksu, Amazonu i kablovskoj televiziji.

Beta

Kompanija je objavila ovo danas u svom sedištu u Kupertinu u Kaliforniji na događaju kome su prisutvovale brojne poznate ličnosti uključujući Stivena Spilberga, Dženifer Aniston, Riz Viderspun i Stiva Karela. 

Ajfon je dugo bio Eplov glavni proizvod i glavni za priliv novca ali je njegova prodaja počela da opada. Kompanija se okrenula digitalnim pretplatama u nastojanju da ostvari novi rast, prenosi agencija AP.

Epl je takođe predstavio detalje o novom servisu pretplata za vesti, Epl Njus Plas (Apple News Plus) i novu kreditnu karticu. 

Pretplata za servis vesti će koštati 10 dolara mesečno i uključuje oko 300 časopisa i jedan broj vodećih dnevnih listova kao što su Vol strit džornal i Los Andjeles tajms. Epl je naveo da oglašivači neće pratiti korisnike u okviru te aplikacije što ga razlikuje od Fejsbuka i Gugla, druge dve velike onlajn platforme za vesti.

Takođe je objavljeno da se pokreće kreditna kartica Masterkard nazvana Epl kard (Apple Card).

Međutim, najveća vest je njegov novi video servis. 

Epl je saopštio danas takođe da će njihova aplikacija Apple TV obuhvati i različite striming usluge i tradicionalne kablovske pretplate. 

Eplova nova video usluga će, kako se očekuje, imati originalne televizijske emisije i filmove koji će koštaju, prema izveštajima, više od milijardu dolara, što je daleko manje nego što Netfliks i HBO potroše svake godine.

Proizvodnja popularnih televizijskih emisija i filmova koji mogu da se gledaju na svakom uređaju pretvorilo je Netfliks u silu u Silicijumskoj dolini i u Holivudu.

Epl je ipak ostao usredsređen na proizvodnju posebnih uredjaja, ajfona, ajpeda, kompjutera i njegovog  Epl TV striming uredjaj za televizije.

Suosnivač Epla Stiv Džobs je počeo da se bavi idejom izgradnje moćnog televizijskog poslovanja ali nije uspeo pre svoje smrti 2011. godine. Njegovom nasledniku generalnom direktoru Epla Timu Kuku trebalo je gotovo osam godina da pripremi taj program koji će kompanija sada pokušati da sprovede.

Neki analitičari smatraju da je Epl ušao u igru striminga i pravljenja sopstvenog sadržaja jako kasno i da je Netfliks postao merilo kako stvoriti i distribuirati sadržaje. Netfliks je privukao 139 miliona pretplatnika širom sveta. 

Epl će imati i druge velike konkurente. Amazon je takođe postao snažan u strimingu video sadražaja, a Volt Dizni kompanija pokreće svoj servis ove godine.

U okviru napora da brzo krene u ovom poslu, Epl je zaposlio dvojicu dugogodišnjih direktora Soni televizije Džejmija Erlihta i Zaka Van Amburga 2017. Njih dvojica su uključili zvezde kao što su Stiven Spilberg, Ron Hauard i Sofija Kopola koji su se danas obratili preko videa.