HAKERI VAM NE MOGU NIŠTA: Ako vam ukradu profil na Instagramu OVA OPCIJA će vam pomoći

Instagram je počeo da testira novu sigurnosnu meru koja omogućava lakše vraćanje ukradenih profila. Prema njihovom izveštaju, korisnici koji imaju "štiklirano" pored korisničkog imena pre ili kasnije postanu meta hakera.

Pixabay

Sajber kriminalci njihove profile mogu oteti i prodati za priličnu količinu novca ili jednostavnije – ucenjivati ih. Klasični pokušaji vraćanja profila do sada su bili jako teški s obzirom da su hakeri obično nakon oduzimanja profila vrlo često menjali email i telefonski broj, čime bi izvornom vlasniku sprečili pristup profilu.

Nova opcija zaobilazi ovu metodu povratka i omogućava korisniku da se pri oporavci profila pozove na telefonski broj i adresu koju je uneo kada se prvi put prijavio na Instagram. Drugim rečima, ako hakeri promene profilne informacije, možete zatražiti da vam Instagram pošalje kod na izvorni email ili telefonski broj. Pošto ga unesete, Instagram će maknuti sve dodatne uređaje vezane uz profil, što znači da će hakeri i njihovi uređaji biti izbačeni iz ukradenog profila.loading...