HAKOVAN NALOG direktora Tvitera: Objavljen niz vrlo uvredjivih i RASISTIČKIH izjava (FOTO)

Hakeri su na kratko upali u Tviter nalog suosnivača i generalnog direktora kompanije Džeka Dorsija šaljući rasističke i vulgarne poruke.

BETA

Zvaničan nalog direktora Tvitera Džeka Dorsija je hakovan i sa njega se objavljuju rasističke i vulgarne poruke koje dobija 4,2 miliona njegovih pratilaca.

Grupa koja se zove “Čakling skvod” (Chuckling Squad) saopštila je da stoji iza sinoćnjeg upada u Dorsijev nalog.

Sa naloga koji ima više od četiri miliona pratilaca objavljen je niz vrlo uvredjivih i rasističkih izjava tokom oko 15 minuta, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Kompanija Tviter je saopštila da njeni sistemi nisu bili pogodjeni, i optužila za propust neimenovanog mobilnog operatera.

“Telefonski broj povezan sa nalogom bio je ugrožen zbog bezbednosnog propusta mobilnog provajdera”, naveo je Tviter u saopštenju dodajući da je tako omogućeno neautorizovanoj osobi da sastavlja i šalje tviter poruke sa tog telefonskog broja.

Komapnija je dodala da je to pitanje sada rešeno.

Incident se dogodio u trenutku kada Tviter obećava da će popraviti govor preko svoje društvene mreže i sprovesti akciju protiv govora mržnje i zlostavljanja.

Nije prvi put da je hakovan Dorsijev nalog. U 2016. godinin njegov nalog je preuzela hakerska grupa “Armajn” (OurMine) koja je takodje napala druge istaknute vodje društvenih mreža uključujući Fejsbuk nalog generalnog direktora te kompanija Marka Zakerberga.