Ako na Fejsbuku ostavite OVAJ STATUS pre odmora, sačekaće vas NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Fejsbuk Telefon
Pixabay.com

Ove stvari ni slučajno ne pišite!

 

Independent predstavlja listu najrizičnijih vrsta sadržaja koji se svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama. Prema savetu ovog magazina, trebalo bi da izbegavate sledeće:

Kritikovanje šefa
Na internetu trenutno postoji na hiljade priča bivših radnika koji su dobili otkaz nakon što su se na nekoj od društvenih mreža požalili na svog šefa. Društvene mreže u osnovi predstavljaju vrlo transparentan svet, a mnogi korisnici nisu svesni ove činjenice. Iz tog razloga, najbolje bi bilo da privatne stvari nekome saopštite lično – verujemo da ne volite svoj posao, ali sigurno ne želite otkaz.

Stvari o vašoj deci
Možda se prizor vašeg deteta dok jede čini toliko neodoljivim da ste odlučili da ga zabeležite iz pedeset različitih uglova, ali mnogi vaši prijatelji smatraće ovakvo ponašanje iritantnim. Tu je tako pitanje bezbednosti maloletnih lica. Obratite pažnju na podešavanja privatnosti – da li zaista želite da bilo koja osoba na svetu ima pristup fotografijama vaše dece?

Adresa
Iako ovaj savet deluje kao nešto potpuno logično, iznenadili biste se koliki broj ljudi olako daje ovaj lični podatak. Objavljivanje svoje adrese nije tako opasno kao što bi bilo iznošenje podataka poput broja pasoša, jedinstvenog matičnog broja, vozačke dozvole, bankovnog računa itd., ali ovaj podatak neko svakako može upotrebiti protiv vas. Savet je, zato, da budete vrlo obazrivi.

Putujete na odmor?
Nisu samo brojevi i šifre ti koji se mogu pokazati rizičnim. Informisanje javnosti da ćete provesti dve nedelje na kinva festivalu u Peruu može da ima prilično ozbiljne posledice. Potencijalni provalnici mogu videti da dugo nećete biti kod kuće i iskoristiti priliku da se uvuku u vaš dom, uprkos tome što ste zamolili da zaliva cveće i hrani mačku svaki dan. Svakako ne želite da se vratite kući i otkrijete da vam je nestala sva životna ušteđevina.

Copy/paste statusi
Znate na šta mislimo – statusi u kojima se navodi da će kompanija Facebook uskoro početi da naplaćuje svoje usluge ili da ćete dosegnuti večnu sreću ukoliko budete podelili svoju ljubav sa ostatkom sveta. Iako takve poruke mogu delovati krajnje nevino, često se iza njih kriju marketinšdke kompanije ili hakeri koji šalju malware. Većina korisnika takođe ih smatra vrlo, vrlo iritantnim.loading...