Ako objavljujete OVE FOTOGRAFIJE NA FEJSBUKU, možete da završite u ZATVORU

Tviter
Pixabay.com

Policija je u Francuskoj nedavno upozorila roditelje da ne objavljuju fotografije svoje dece po Fejsbuku jer im ugrožavaju sigurnost, ali i privatnost. Na račun tog poslednjeg, deca po francuskim zakonima mogu i tužiti roditelje.

 

Francuska policija upozorava roditelje da ne objavljuju fotografije svoje dece na Fejsbuk stranicama jer mogu ugroziti njihovu sigurnost izlažući ih pedofilima koji stalno vrebaju ali i ugroziti njihovu privatnost, piše Telegraph.

Naime, prema francuskim zakonima roditelji mogu da završe u zatvoru i plate kaznu i do 45 hiljada evra ako objave privatne detalje drugih osoba, uključujući i njihovu decu.

 VELIKA PROMENA NA INSTAGRAMU: Ove stvari više NEĆETE MOĆI da radite

Eric Delcroix, stručnjak za pravo i etiku vezane uz Internet tvrdi kako će “deca za nekoliko godina lako moći tužiti svoje roditelje zbog objavljivala fotografija kada su bili mlađi”.

Roditelji dužni da štite privatnost
Advokat Viviane Geles takođe ističe kako su roditelji odgovorni i da moraju štititi fotografije svoje dece. Oboje, pak, upozoravaju da roditelji moraju razmišljati o fotografijama koje objavljuju postavljajući pitanje kako će se adolescenti i starija deca spram njih osećati kasnije u životu. 

 SAČUVAJTE SVOJE FOTOGRAFIJE i oslobodite memoriju u telefonu

– Deca se u određenom dobu ne žele fotografisati, a još manje žele da se njihove fotografije objavljuju – prokomentarisao je Delcroix za Le Figaro.

Nakon što je policija objavila upozorenje roditeljima da ne objavljuju fotografije, neke od njih su uklonjene. U Fejsbuku razmatraju sistem koji bi upozorio roditelje kada fotografije svoje dece objave javno.