Ako se držite ovih saveta, BATERIJA NA TELEFONU TRAJAĆE DUPLO DUŽE

Punjenje telefona
Pixabay.com

Evo šta treba a šta ne treba raditi kako bi vam baterija duže trajala.

 

Do sada ste mogli da pročitate veliki broj saveta koji vam na ovaj ili onaj način pomažu da uštedite bateriju na svom pametnom telefonu. Neki od njih su dobri, neki pak nisu. Njujork Tajms je nedavno sproveo seriju raznih testova uz pomoć proizvoda sa jednoj veb sajta kako bi napravio listu najboljih (i najgorih) načina na koje možete uštedeti bateriju.

Konektujete se na JAVNU Wi-Fi MREŽU? Posle OVOG SAZNANJA više NIKADA nećete to raditi!

Za neke ste možda čuli do sad, za neke sigurno niste.

Na primer, prilikom testiranja naišli su na ljude koji i dalje prebacuju svu svoju muziku na telefon, pa ne moraju da koriste nijedan striming servis. Tako štede bateriju.

VAŽNA PORUKA: Jeste li danas primetili jednu sliku na Fejsbuku? (FOTO)

Korisnici takođe ne bi trebalo da isključuju Wi-Fi kako bi koristili mobilnu mrežu za prenos podataka kada nisu kod kuće. Tačno je da uređaj troši više energije kada rade obe mreže, ali je isto tako tačno i da jak Wi-Fi signal zahteva manje energije. Međutim, ne preporučuje se korišćenje Wi-Fi mreže po svaku cenu. Ako je signal slab, on će trošiti više energije u odnosu na 4G LTE signal, piše BGR.

Ono što bi korisnici trebalo takođe da urade kako bi sačuvali bateriju, jeste da uključe automatsko osvetljenje jer ekran najviše utiče na potrošnju baterije.