Ako ste koristili sajt Brazzers vreme je da pronađete zaštitu!

 

Na “MRAČNOM VEBU” trenutno je u prodaji preko 800.000 naloga korisnika Brazzers porno sajta, koji su ukradeni prilikom “upada” u bazu korisnika. Sajt The Next Web navodi da su kompromitovani podaci uglavnom korisnika Forum sekcije, ali i da su obični posetioci koji samo “svraćaju”, takođe među potencijalnim žrtvama napada.

Ukupno je ukradeno 928.072 individualnih podataka, sa 790.724 mejl adresa, isto toliko korisničkih imena i lozinki u tekstualnom formatu (bez zaštite). Prema izjavi portparola Brazzers sajta “upad” u sistem izvršen je kroz forum 2012. godine i sadrži veliki broj neaktivnih i dupliranih naloga. Takođe, u saopštenju je navedeno da je Brazzers forum hakovan korišćenjem “vBulletin” metode i da je u to vreme forum održavala kompanija koja je bila unajmljena, ne Brazzers samostalno.

Brazzers je bez obzira na ovu tvrdnju danas ugasio privremeno forum i potencijalno ugroženim korisnicima poslao mejlove, nakon što je na “MRAČNOM VEBU” osvanula lista s delom podataka koji su na prodaju onome ko ponudi najviše.loading...