Ako želite sigurnost ona je za vas! Ovo je APLIKACIJA KOJU KORISTI PUTIN i čitav Kremlj jer je NAJBEZBEDNIJA

Vladimir Putin
Kremlin.ru

Rusko regulatorno telo za komunikacije saopštilo je juče da je počelo primenu zabrane popularne aplikcije za poruke Telegram.

 

Telekom provajderima naloženo je da blokiraju rad Telegrama u Rusiji pošto je sud prošle nedelje podržao vlasti koje traže da se ta aplikacija ne koristi u zemlji dok ne da ključ za dešifrovanje podataka.

Ruske vlasti navode da su Telegram, koji je razvio ruski preduzetnik Pavel Durov koristili nasilni ekstremisti. Kompanija smatra da ruska obaveštajna služba FSB krši prava korisnika.

 

Telegram je na kratko bio nedostupan juče popodne ali je kasnije tokom dana ponovo bio onlajn. Durov je prošle nedelje rekao da će najnovije verzije te aplikacije imati ugrađene odlike kojim će moći da se zaobidje blokada.

– Mi smatramo da je odluka da se blokira aplikacija neustavna i mi ćemo nastaviti sa njenim radom – rekao je on u saopštenju objavljenom danas preko društvenih mreža.

Zbog odlika za zaštitu privatnosti servis za poruke Telegram koriste mnogi ruski zvaničnici.

Kremlj ga je koristio za organizovanje zajedničkih poziva sa novinarima. Iz kancelarije ruskog predsednika saopšteno je danas da će sada koristiti drugu aplikaciju.