APLIKACIJA ŠTEDI VREME I NOVAC: Besplatno šalje SMS poruke čak i sa vašeg kompjutera!

Google je i u Srbiji omogućio korišćenje SMS servisa, koji omogućava slanje poruka kao da ih šaljete sa telefona. Ne samo da vam ovo štedi vreme, nego i olakšava konverzaciju putem SMS poruka, koje su uvek pri ruci - na telefonu ili kompjuteru.

Laptop telefon
Pixabay.com

Da biste koristili Android Messages Web (messages.android.com) aplikaciju potrebno je prvo da svoje SMS prepiske ustupite aplikaciji Android Messages, besplatnoj Android aplikaciji. Ova aplikacija kompatibilna je sa svim telefonima novijeg datuma i pojavljuje se na Nexus, Pixel, Nokia, Xiaomi, ali i svim novim Huawei telefonima kao primarna aplikacija za razmenu poruka.

Da biste vezali sadržaj svojih SMS poruka sa Web aplikacijom potrebno je ući u SMS aplikaciju na telefonu, pa putem tri tačke u gornjem desnom uglu potražiti “Messages za Web“ opciju, nakon čega će se pojaviti interfejs za skeniranje QR koda na telefonu. Odmah nakon toga na računaru posetite Android Messages adresu i skenirajte generisani QR kod telefonom. To će upariti kompjuter sa telefonom i sve poruke koje imate na telefonu biće vam dostupne i na vebu, kao i mogućnost slanja novih SMS poruka. Sve promene koje u SMS porukama unesete na jednom uređaju biće vidljive i na drugom odmah, bez odlaganja.

Da biste uštedeli podatke tj. na prenosu podataka preko interneta, neka telefon bude zakačen na Wi-Fi mrežu, jer se komunikacija računar-telefon obavlja konstantno.

Trebalo bi da naglasimo da su vam na raspolaganju baš sve SMS opcije, kao i na telefonu, ako smo mi dobro sve primetili, a neće biti problema ni sa slanjem poruka putem Dual SIM opcije, jer se lako može prebaciti sa jedne SIM kartice na drugu i na računaru (levi deo polja za unos poruke).