APPLE MENJA PARTNERA U SVETU 5K MONITORA: Doviđenja Dell-u, dobrodošlica za Lg

Lg
apple.com

Apple napušta Dell i okreće se dobro poznatom korejskom gigantu LG

 

Ukoliko želite najbolji eksterni 5K monitor za vaš MacBok Pro, Apple kaže da je novi LG 27″ UltraFine Display pravo rešenje za vas. Displej će se od decembra naći u ponudi kompanije LG.

Fil Šiler(Apple) je na današnjoj Mac konferenciji saopštio da je Apple blisko sarađivao sa kompanijom LG kako bi razvio 5K monitor savršen za MacBok Pro laptop.

To možda nije novi 5K Apple Cinema Display model kojem su se  mnogi nadali, ali je novi LG nešto najbolje što trenutno možemo da dobijemo, piše theverge.com. 

Podsećanja radi, zadnji Apple-ov Cinema Display izašao je davne 2010. godine. Do sada neprikosnoveni Dell sišao je sa trona kako bi ga zamenio novi igrač, LG.

 

Novi MacBook Pro može da podrži dva LG UltraFine 5K displeja, a Fil Šiler ih je opisao kao “ultimativne docking stanice” za laptop. Oni dolaze sa ugrađenim kamerama, mikrofonima, zvučnicima i dodatnim USB portovima. Sam MacBook Pro ima četiri Thunderbolt 3 USB Type-C porta koji služe za USB, DisplayPort, HDMI i VGA.Pošto Thunderbolt 3 pored video i data signala prenosi i struju, sada je moguće puniti MacBook preko monitora. Na ovaj način se olakšava korišćenje eksternog monitora i smanjuje se broj kablova.