Apple predstavio najtanji tablet na svetu

Apple je predstavio iPad Air 2, naslednika prošlogodišnjeg Air modela, koga odlikuje tanja forma, ali i dizajn koji ne odudara previše od prethodnika.

Tim Kuk je predstavio novi iPad Air 2, a ono što se odmah ističe jeste da je tablet tanak svega 6,1 milimetar! Tablet je za 18 odsto tanji od prethodnika i Apple ga najavljuje kao najtanji tablet na svetu.

Displej tableta je pretrpeo značajne izmene. Tu je sada laminirani ekran. LCD, staklo i touch senzor su optički povezani, a anti-reflektivni premaz na staklu displeja smanjuje odsjaj za 56 odsto. Kada su specifikacije u pitanju, iPad Air 2 ima 9.7-inčni Retina displej rezolucije 2048 x 1536 piksela.

Za performanse tableta je zadužen Apple A8X procesor, od 64 bita, ima 40 odsto brži CPU i 2,5 puta brži GPU u odnosu na prethodnika. Baterija novog modela nudi desetočasovni rad zahvaljujući upravo ovom procesoru.

Fil Šiler je, tokom prezentacije novog iPada, istakao da iPad Air 2 ima najbolji viewfinder za kreiranje fotografija i videa. Kamera tableta je 8MP iSight f/2.4 i sposobna je za snimanje 1080p videa. Navedeno je da će Apple iPad Air 2 započeti i novu eru tablet fotografija.

Cena početnog Apple iPad Air 2 modela od 16GB iznosi 499 dolara. Model od 64GB će koštati 599 dolara, dok će iPad Air 2 od 128GB koštati 699 dolara.loading...