“APPLE SPREMA GADNO IZNENAĐENJE”: Uskoro izlazi iPhone 8, a korisnike očekuje JEDNA VELIKA PROMENA (FOTO)

iPhone
Wikipedia

Stručnjaci su uvereni kako će Apple za samo nekoliko nedelja predstaviti novu verziju iPhonea, a izgleda da će korisnici morati da se naviknu na još jednu veliku promenu.

Gordon Keli, saradnik Forbsa, izjavio je kako novi telefon neće imati sigurnosni Touch ID koji se koristio još od iPhonea 5S 2013. godine, piše Mirror.

Nov način identifikacije

Apple sprema gadno iznenađenje za potencijalne korisnike iPhonea 8 – napisao je Keli.

Trenutno većina mojih izvora veruje kako na iPhoneu 8 neće biti Touch ID-a (što će staviti veliki pritisak na “Face ID”), uprkos sugestijama kako bi mogao biti skriven u začuđujuće uvećanom gumbu za uključivanje iPhonea.

Već dugo kruže glasine da iPhone 8 neće imati Home gumb, ali Apple navodno radi na tome da intergira čitač otiska prsta u ekran.

Zbog tehničkih problema to se još neće dogoditi. Umesto toga, novi će iPhone najverojatnije koristiti tehnologiju skeniranja oka sličnu onoj koju koristi Samsung Glaxy S8.

To znači da će korisnici otključavati telefon tako da ga stave pred oči, umesto jednostavnim otiskom prsta, i nisu svi sigurni da je taj način bolji.

Očekuje se da će novi iPhone 8 biti predstavljem u prvim nedeljama septembra, zajedno s iPhoneom 7S i iPhoneom 7S Plus.

Apple će razlikovati svoj najnoviji tip smartfona pomoću znatno većeg OLED ekrana, vertikalne stražnje kamere i bežičnog punjenja, tvrde glasine. Isto tako, cena bi trebalo da bude neverovatno visoka.

Ranije ovoga meseca pojavila se vest da će Apple predstaviti iPhone 8 zlatne boje.

Procurile su fotografije navodno došle pravo od kineskog proizvođača iPhonea, Fokskona.