BESPLATNA IGRA OBARA SVE REKORDE: Popularnija je od Fortnite, a zarađuje više od TikToka

Čini se da je igra kineskog studija miHoYo-a doživela lansiranje koje se samo može poželeti.

printscreen/youtube.com/PlayStation Europe

Naslov beleži profite veće od kineskog Tiktok-a a na Twitch platformi je uspeo u premijernom danu da prebaci popularni Fortnite u gledanosti. Iz tog razloga eksperti iz industrije veruju da je ovo najuspešnije globalno lansiranje jedne kineske igre u istoriji.

Koncept igre je prvi put predstavljen 2017. godine, a u igri igrači kontrolišu mlade čarobne ratnike koje putuju kroz postapokaliptični svet. Genshin Impact je open-world akciona avantura koja vuče dosta ispiracija iz anima i bajki, tako da igra ima za cilj da privuče gejmere svih starosnih grupa.

Analitičari su izjavili da je uspeh kampanje Genshin Impact-a još jedan znak sve veće tehničke i marketinške sposobnosti Kine na gajming sceni. Od kako je izašla, igra je zaradila više od $1.84 milona samo na iOS platformama a igru je gledalo premijerno preko 110,000 gledalaca istovremeno na Twitch platformi.

Igra je naišla i na pozitivne kritike gejming veterana. Igrači su pohvalili besplatnu igru zato što ne zavisi previše od “plati da bi pobedio’” mehanika i zato što dosta podseća na hit sa Nintendove Switch konzole The Legend of Zelda: Breath of the Wild, piše play.co.rs.

Ako vam se ovo čini kao nešto čemu bi posvetili vreme, pridružite se 5.3 miliona registrovanih internacionalnih igrača i 16 miliona azijskih igrača na različitim platformama. Naslov je besplatan i moguće ga je preuzeti na Playstation 4, Nintendo Switch, Android, iOS i PC.