Jedan od brojnih skandala u vezi sa Facebook-om koji su isplivali 2018. godine bio je i taj da Mark Zakerberg ima mogućnost da obriše poruke koje je poslao preko ove društvene mreže.

Kada je ova priča postala javna, Facebook je potvrdio ovu tajnu funkciju o objasnio da Zakerbergove poruke mogu da nestanu nakon određenog vremena i da je u pitanju bezbednosna mera.

A odmah nakon ovog oglašavanja, kompanija je objavila i da radi na ovoj funkciji za sve korisnike.

Gotovo godinu dana kasnije, čini se da je taj posao završen.

Facebook je upravo objavio da svi korisnici sada imaju opciju da uklone poruke koje su poslali putem Messengera, bilo da je ona poslata jednoj osobi ili unutar grupnog četa.

Nova funkcija sada je dostupna na svim iOS i Android uređajima.

– Jednostavno dodirnite poruku koju želite da uklonite i izaberite opciju Remove for Everyone. Obrisana poruka biće zamenjena tekstom koji sve u razgovoru obaveštava da je određena poruka uklonjena. Kako biste iskoristili ovu opciju, na raspolaganju imate 10 minuta posle slanja poruke, objašnjavaju iz Facebook-a.