BOGATSTVO NESTALO ZA TREN: Dečak ukrao podatke sa očeve kartice, pa upao u tešku zavisnost!

kartica
pixabay

Jedan trinaestogodišnji dečak iz Velike Britanije potrošio je za godinu dana neverovatnih 80.000 funti (nešto manje od 91.500 evra) očevog novca.

 

On je fotografisao očevu platnu karticu i, potom, koristio njegove podatke za otvaranje računa za klađenje putem interneta.

Na ideju je došao kada je sa ocem, direktorom jedne kompanije, otišao na fudbalsku utakmicu koja se igrala na stadionu Vembli, na kome je video reklame za onlajn klađenje.

Za nedelju dana dečak je na klađenje potrošio – 60.000 funti (68.600 evra). On je za pojedine oklade uplaćivao iznose čak i do 3.000 funti, a kladio se i do sto puta nedeljno.

– Nisam imao pojma da to može da izazove zavisnost. Bilo mi je zabavno, a mislio sam da nešto mogu i da zaradim. Bilo je toliko jednostavno otvoriti nalog za klađenje na internetu – ispričao je tinejdžer koji je nakon što je otkriven priznao sve roditeljima.

Do otkrića je došlo kad je njegovog oca, vlasnika kartice, banka kontaktirala zbog provere sumnjivih transakcija, u kojima je do tada bilo potrošeno ukupno 20.000 funti, piše britanski Miror.

Šokirani roditelji su poslali svog sina na odvikavanje i psihoterapiju, zaključivši da je nakon svega izvukao lekciju. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije dečak je ponovno počeo da se kladi, pa je u istom razdoblju od samo nedelju dana potrošio – 60.000 funti.

Roditelji su izjavili da, posle toga, više nikada neće moći da mu veruju, kao i da još uvek otplaćuju kredite koje su morali da podignu kako bi pokrili dug koji je dečak napravio.

Otac nije odmah shvatio da mu na računu nedostaje veliki iznos novca zbog toga što firma kojom upravlja zarađuje mesečno i do 30.000 funti. A u to vreme je, kako kaže, sklopio desetak ugovora sa poslovnim partnerima.