Najnovije modele Samsungovih smartfona neće moći svi da priušte.

 

Početna cena smartfona Samsung Galaxy S6 iznosila je oko 170 evra sa ugovorom, kao i oko 620 evra bez ugovora. Zakrivljena Edge verzija telefona koštala je oko 90 evra više.

Ukoliko je verovati glasini sa holandske stranice „Tweakers”, nadolazeći Samsungovi modeli Galaxy S7 i S7 Edge pratiće sličan šablon.

Prema neutvrđenom izveštaju, Samsung Galaxy S7 sa 32 GB interne memorije, a koji će doći u crnoj, zlatnoj i beloj boji, koštaće 699 evra! Takođe, njegov brat Edge koji će biti dostupan u istim bojama koštaće 100 evra više.

Kako piše „Tweakers”, varijacije u ceni su moguće, ali velike su šanse da ipak budu jednake, kako u Evropi tako i u ostatku sveta, uključujući SAD.

Izveštaj nadalje govori o detaljima specifikacija uređaja. Radi se o 5,1-inčnom ekranu, osmojezgarnom procesoru od 2,3 GHz, zadnjoj kameri od 12 megapiksela, prednjoj od pet, bateriji od 3.000 mAh i otporu na vodu i prašinu.

Edge će se rezlikovati po displeju od 5,5 inča i većoj bateriji od 3.600 mAh.

Takođe, nepotvrđena najava govori da Samsung neće imati veću unutrašnju memoriju od 32 GB što predstavlja promenu politike Samsunga. Sa druge strane, telefon će podržavati microSD kartice kapaciteta do 200 GB.loading...