BUDUĆNOST JE DIGITALNA: Posle 30 godina pionir britanskih medija poslednji put u štampi

Berza
Pixabay.com

Britanski "Independent" danas objavljuje svoje posljednje štampano izdanje i od sutra 30 godina star list biće dosupan samo u digitalnom formatu.

 

Novinari su na internetu objavili fotografiju tima kako lupaju o sto, što je stara tradicija kada odlazi neko od kolega.

U posljednjem uredničkom članku u štampanom izdanju navodi se da će “historija biti sudija njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će ostali listovi širom svijeta pratiti”.

“Danas su prese stale sa radom, mastilo je suho i papir se više neće gužvati, ali kako se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh `Independenta` će i dalje biti prisutan”, navodi se u uredničkom članku.

“Independent” su osnovala tri bivša novinara 1986. godine i postao je poznat po šarenim naslovnim stranaka i velikim fotografijama.

Vlasnik lista Evgenij Lebedev je prošlog mjeseca prilikom najave zatvaranja štampanog izdanja naveo da se novinarstvo promijenilo do neprepoznatljivosti i da se listovi isto tako moraju promjeniti.