BUDUĆNOST JE STIGLA: Mladić na HOVERBORDU krstari gradskim ulicama (VIDEO)

Kompanija koja proizvodi ovo moderno čudo tehnologije, prodaje ga za više od 20 hiljada dolara.

screenshot/twitter.com/Buitengebieden

Čoveku bi trebalo odati priznanje, ipak vodi računa o bezbednosti u saobraćaju, dok sa kacigom na glavi leti kroz vazduh urbanim područjem u blizini nivoa zemlje, među semaforima, višespratnim stambenim zgradama, restoranima, pa čak i automobilima koji prolaze u suprotnom smeru.

U pitanju je Omni Hoverboards – i oni se proglašavaju kreatorima prvog pravog električnog hoverboarda na svetu – poput onih koje biste mogli videti u filmovima. Prema rečima kreatora, ovaj poduhvat je započet još 2015. godine i od tada su napravili više različitih prototipova letelice.

Što se tiče videa – nejasno je gde je to snimljeno, ali izgleda da se kompanija godinama upušta u probe na različitim lokacijama, poput probnih letova u divljni, pre nego što su se ohrabrili da naprave jedan let i u urbanom području.

Još uvek nema potvrđene cene za ovu stvar, a još nije ni dostupna javnosti. Stručnjaci kažu da bi se ta letelica mogla prodavati između 10 i 20 hiljada dolara. Čini se da je i datum objave bliže nego ikad, međutim još uvek na žalost, ni on nije potvrđen.