Čak i direktor FBI to radi: Evo zašto bi trebalo da PREKRIJETE KAMERU LEPLJIVOM TRAKOM

Kompjuter
Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Neki zagovornici privatnosti proglasili su zaštitu direktora FBI, Džejmsa Komija, strašno dvoličnom

 

Džejms Komi, direktor FBI, je tokom svog govora o privatnosti na koledžu Kenjon u Ohaju izjavio da i sam selotejpom prekriva web-kameru na svom laptopu, jer je, kako kaže, svestan opasnosti tajnog posmatranja.

Komi je tokom predavanja raspravljao o problemima u vezi sa enkripcijom i privatnošću, ponavljajući svoj stav kako “apsolutna privatnost” otežava sprovođenje zakona.

– Video sam nešto u vestima pa sam to kopirao. Stavio sam komad lepljive trake preko kamere svog laptopa, jer sam video nekog pametnijeg od mene kako je to uradio – rekao je Komi.

Tokom svog govora, direktor FBI-a potvrdio je i kako tehnološke firme ne bi trebalo da pokušavaju da naprave uređaje koje apsolutno niko ne može da hakuje, pa ni policija.

Neki zagovornici privatnosti proglasili su Komijevu zaštitu laptopa lepljivom trakom strašno dvoličnom. S jedne strane, FBI zahteva da inženjeri softverskih kompanija stvaraju uređaje koji bi omogućili pristup policiji, dok s druge, Komi sam prekriva svoju web-kameru tako da ga niko, pa ni policija, ne mogu špijunirati.