Cele noći PUNITE TELEFON? Saznajte možete li ga na taj način UPROPASTITI

Punjenje telefona
Pixabay.com

Pošto iPhone zbog kratkog trajanja baterije često ismevaju da je "fiksni telefon", među korisnicima kruže i razni mitovi i ezoterične teorije o tome kako se pospešuje ili uništava njihov rad.

 

Jedna od teorija kaže da celonoćno punjenje može da skrati “život” baterija, ali i samog telefona. Međutim, stručnjaci se ne slažu – baterija se ne može prepuniti.

– Čak ni ako stavite na punjenje svoj iPhone kada je baterija na 90 odsto, to neće naštetiti bateriji. Jednostavno ne možete ‘prepuniti’ iPhone, baš kao nijedan drugi moderni pametni telefon. Svaki uređaj koji koristi Lithium Ion ili Lithium Polymer bateriju prestaje automatski da se puni kada dosegne 100 odsto – ističe tehničar Džesi Holington, u tekstu objavljenom na stranici Battery University.

Stranicu održava kompanija Cadex, a namenjena je inženjerima, medijima, studentima i svim korisnicima baterija, kako bi bolje upoznali svojeuređaje i saznali osnove o njihovom punjenju, pražnjenju, optimizaciji, ali i prednostima i nedostacima u odnosu na fosilna goriva.