Analizom podataka 30.000 ispitanika Adam Grant došao je do zaključka da odabir browsera govori o vama više nego što mislite.

 

Odabir browsera govori o vama više nego što mislite, barem tako tvrdi Adam Grant, autor i profesor na Univerzitetu u Pensilvaniji.

Grant je nedavno objavio knjigu Originals: How Non-Conformists Move the World, u kojoj govori o individualcima čije inovacije menjanju industriju. Takođe, proveo je i mnoga istraživanja kako bi utvrdio zajedničke osobine i radne navike uspešnih ljudi.

Zaključio je kako odabir određenog browsera može puno toga reći o zaposleniku. Analizom podataka 30.000 pojedinaca pronašao je razlike između osoba koje koriste Explorer i Safari te onih koji koriste Firefox i Chrome.

Pojedinici koji se opredeljuju za Explorer i Safari manje su privrženi radnom mestu te zaposleni od njih ne bi trebalo da očekuju odanost. S druge strane, zaposleni koji koriste Firefox ili Chrome u proseku imaju veće plate i ređe izostaju s posla. 

– Sama činjenica da je neko odvojio vreme za instalaciju Firefoxa pokazuje da je ta osoba informisana i zna šta želi. Ona je donela odluku i odlučila je da deluje – objašnjava Grant.