Trenutno postoji 930 miliona Android telefona koji su ugroženi!

Postoji ozbiljan problem unutar WebViewa, dela softvera koji je Android koristio kako bi prikazivao internet stranice sve do verzije pod nazivom KitKat (4.4) i omogućavao aplikacijama da ih prikazuju bez pokretanja nove aplikacije.

Propust je otkrio bezbednosni analitičar Tod Birdsli, ali zbog toga što je u pitanju star softver, Gugl neće raditi na njegovom rešavanju iako su ti telefoni izloženi malicioznim hakerskim napadima.

– Ukoliko je u pitanju verzija softvera koja je starija od Androida 4.4, generalno ne razvijamo pečeve sami, već to prepuštamo drugima – stoji u saopštenju Android bezbednosnog tima.

Gugl tvrdi da su uređaji koji rade na starijim verzijama Androida, kao što je Jelly Bean, isuviše stari da bi kompanija nastavila da ih podržava, prenosi “24 sata”.

Međutim, sa druge strane, nove nadogradnje za Android telefone stižu jako sporo i zavise od velikog broja faktora, a tu su i brojni proizvođači koji predstavljaju uređaje sa starijim verzijama Android operativnog sistema.

Sve u svemu, ovo znači da trenutno postoji 930 miliona Android telefona koji imaju problem koji neće biti rešen.loading...