Korisnici Fejsbuka godinama su mogli samo da lajkuju objave na ovoj društvenoj mreži, pa su od Marka Cukerberga tražili uvođenje “palca" koji pokazuje nadole, s kojim bi mogli izraziti nezadovoljstvo objavama i fotografijama na ovoj mreži.

 

Šef Fejsbuka odavno je rekao kako neće uvesti “dislike”, ali u ovoj kompaniji su se ipak odlučili na promene te su uveli reakcije na objave, a jedna od tih reakcija jeste i ljuti smajli s kojim korisnici mogu da izrazie svoju ljutnju i nezadovoljstvo sa stvarima na ovoj društvenoj mreži.

Toliko željeni “palac dole” uskoro bi ipak mogao postati dostupan na ovoj mreži, ali (barem za sada) korisnici ipak neće moći “dislajkati” sadržaj, već bi on uskoro mogao postati dostupan u Mesindžeru.

Naime, kako su objavili na portal Tech Crunche, ova kompanija trenutno testira mogućnost reakcija na poruke unutar Mesindžera – pritiskom prsta na poruku na ekranu se pojave reakcije poput srca, palca gore i dole, uskličnika i smeha.

Iz Fejsbuka su novinarima potvrdili testiranje reakcija unutar Mesindžera s kojima će korisnicima omogućiti “izražavanje svojih osećanja putem smajlija”, ali kako je reč o testu, nije poznato hoće li ova društvena mreža na kraju zaista i predstaviti ovu opciju, a deo korisnika nada se kako bi ovo mogao da bude korak bliže prema uvođenju “dislajka” i na sam “news feed”.